вторник, юни 25, 2024
НовиниСъбития

ГРУПА „СПРИНТ“ И ДУЕТЪТ ГАЛЯ ГЕОРГИЕВА И НАСКО ЛАЗАРОВ ГОСТУРА В ГР. РИЛА В ПОДКРЕПА НА НАЦИОНАЛНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ 2022

Легендарната рок група „СПРИНТ“ в състав Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев  и новия дует на България Галя Георгиева и Наско Лазаров със зимно турне в подкрепа на каузата за повече деца, родени в България.

С много аплодисменти музикантите бяха посрещнати в гр. Кочериново.

Концертът е продължение на турнето, посветено на НАЦИОНАЛНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ 2022, на която музикантите и изпълнители, посвещават своите концерти.

Събитията обединяват изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимата кауза, апелираща за повече деца, родени в България. Една от основните цели на кампания е да се популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“, които оказват подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст и навременна информация за репродуктивното здраве на младите хора в България.

Другата Кауза на турнета и свързана с популяризиране на иницативата за повече българска музика в национален ефир.

Концертът откри Галя Георгиева, която е едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна на кампанията „Мечта за дете“, а рок група „СПРИНТ“ зарадва своите почитатели с най-популярните си хитове, както и с песни от новия албум на групата „ДВЕ ПЪТЕКИ“.

Събитието се реализира с любезното съдействие на Кмет на Община Рила – Георги Кабзималски и домакинството на читалище „Христо Ботев“- град Рила.

Събитията се реализират с подкрепата на Министерството на културата – Програма за подкрепа на творчески проекти в областта на сценичните изкуства 2022 г., по проект за разпространение на концерт-спектакъл „ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“, реализиран от „Сдружение Спринт Продакшън“ и проект „КОНЦЕРТИ С КАУЗА“ 2022 на Агенция „Сребърен ключ“ и подкрепата на Столична община в лицето на зам.-кмета Албена Атанасова.

Основни партньори на турнето и кампанията „Роди Дете в България“ са БГ радио, медиен портал МамаЗона, Агенция за публични комуникации Профайл, медиен портал MyFamily.bg, Сдружение „Жени с Кауза“.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!