сряда, октомври 4, 2023
ЛичностиНовини

Мариана Тасева е новият изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“

С пълно мнозинство членовете на Настоятелството на фондация „За Нашите Деца“ официално избраха г-жа Мариана Тасева за изпълнителен директор на организацията.

След повече от 26 години като част от фондацията, д-р Иванка Шалапатова пое ролята на министър на труда и социалната политика. Тя допринесе не само за развитието на „За Нашите Деца”, но и за промяната в живота на над 22 хиляди деца и семейства в България

„Над З0 години организацията ни полага усилия да подобрява благосъстоянието на децата в ранното им детство, защото знаем, че това е периодът, в който нашето въздействие ще има най-силен ефект върху тяхното бъдеще и това на цялото общество. Екипът на фондацията е зареден с енергия и сме сигурни, че с подкрепата на всички наши партньори, дарители и съмишленици, няма да спираме да бъдем до децата и семействата, които имат нужда от нас.“, каза Мариана Тасева.

Г-жа Тасева, която е част от организацията над 12 години, е магистър по социални дейности с придобита допълнителна квалификация по социална политика, управление на човешките ресурси и професионалното развитие. С близо 20 години опит в създаването и управлението на услуги за деца и семейства, тя е доказан експерт в областта на развитието на политики и услуги за подкрепа, както и един от водещите специалисти в прилагането на комплексен и интегриран подход за подкрепа на децата.

Преминала е през всички етапи на професионално развитие – от социален работник, създател и ръководител на център по приемна грижа към фондация „За Нашите Деца“ до заместник изпълнителен директор, отговарящ за управлението и развитието на социално интегрираните услуги на организацията.

Мариана Тасева има изключителна експертиза, натрупана в държавния, общински и неправителствен сектор.

Екипът на фондация „За Нашите Деца“ ще продължи да следва неотлъчно своята мисия да създава среда, в която всяко дете в ранна възраст развива своя потенциал, заедно със семействата и общността.

 

Фондация „За Нашите Деца“ се води от визията си да насърчи развитието и щастливото детство за децата в ранна възраст в България. В центъра на дейността на фондацията са деца на възраст от 0 до 7 години, които имат нужда от подкрепа, за да могат да развиват потенциала си в сигурна семейна среда, както и техните семейства. Това са деца с трудности в развитието, деца от уязвими групи, деца в риск, заедно с родителите им или други полагащи за тях грижи, включително близки и роднини, приемни родители и осиновители.