събота, юли 13, 2024
НовиниФинанси

Успешно IPO за Paysera България на БФБ

Пейсера България АД peaлизиpa ycпeшнo пъpвичнo пyбличнo пpeдлaгaнe (IPO) нa cвoитe aĸции нa ВЕАМ пазара на БФБ на 12 юни 2024г.  Кoмпaниятa за дигитални платежни услуги плacиpa 94418 бpoя нoви aĸции и нaбpa дoпълнитeлeн ĸaпитaл в paзмep нa 1 151 900 лeвa, при оценка на компанията над 10 млн. лева.

Благодарим за доверието, което ни гласуваха 236 инвеститора. Тяхното участие и подкрепа са ключови за бъдещия растеж и развитие на компанията и най-важните цели на първичното публично предлагане ще могат да бъдат постигнати.  Набраните средства от предлагането ще бъдат използвани за подготовка за локален лиценз за дружество за електронни пари и покриване на капиталови регулаторни изисквания, развитие на основните платежни услуги и учредяване на дружество за колективно финансиране с фокус ипотечно кредитиране.

  Вярваме, че това IPO е само стъпка от нашия общ път към по-големи успехи. Ще се постараем да оправдаем доверието, което ни е гласувано, като работим усърдно за осигуряване на стабилен растеж и възвръщаемост на инвестициите за всички наши акционери и за укрепване на нашите отношения с клиентите.